La 26 Mostra de Teatre Ciutat de Dénia destina la recaptació al centre d’educació especial Raquel Payà

Dinamics, Llunatics, Noticies - 23• May•16

La regidora de Joventut, Cristina Morera, ha presentat hui la 26 Mostra de Teatre de la ciutat de Dénia, que se celebra del 2 a l’11 de juny, acompanyada pel director del certamen, Mario Passero i el secretari de l’AMPA del col•legi d’educació especial Raquel Payà, centre al qual es destina la recaptació de la Mostra enguany, Javier Valera.

S’han presentat a aquesta edició un total de 50 obres -entre elles, prop d’una vintena procedents de la Marina Alta i la Safor- de les quals s’han seleccionat sis per al certamen, en la majoria comèdies, segons ha indicat Mario Passero.

La 26 Mostra de Teatre Ciutat de Dénia comença el 2 de juny amb l’actuació del grup de Gandia Lletraferits&comediants, que interpretarà L’últim rei, obra escrita i dirigida per Ignasi Moreno. El 3 de juny es representarà Juegos prohibidos, de la companyia Ugteatro de Múrcia, sota la direcció de Jorge Fullana, una comèdia ambientada en els anys 50 del passat segle XX. El 4 de juny, el grup La Inestable, de Lleida, posarà en escena Q, l’únic drama de la Mostra, que planteja la situació d’una jove de 16 anys que, en ple moment de canvis en la seua vida, haurà de decidir cap a on vol anar.

La Mostra continuarà el 8 de juny amb l’actuació del grup Apamar de Dénia, que representarà Trastoca2, una comèdia que transcorre en la sala d’espera d’un prestigiós psiquiatre, i el dia 9, el grup EseOesE Teatre, d’Orba, presentarà Te lo como tó. El divendres 10 de juny, tres joglars i una història medieval transportaran al públic a un univers màgic amb l’obra Il Rescato de belladona, de la companyia Barana Teatre d’Albalat dels Sorells (València). I per a clausurar esta vint-i-sisena edició, l’11 de juny es planteja una proposta alternativa, batejada com ImproCloen, en la qual actors i actrius representaran un resum de cadascuna de les obres que ha participat en el certamen en format d’improvisacions. Quan finalitze la funció donarà començament el lliurament de premis i reconeixements.

El jurat de la Mostra, compost per Vicent Balaguer, Inma Campos, Antonia Díaz i Paco Bertomeu, atorgarà un premi al millor actor, millor actriu i millor direcció. El premi a la millor obra es triarà per votació del públic. Així mateix es lliurarà un premi a l’ús del valencià, dotat amb 300 euros, i esments especials.

Totes les representacions tindran lloc en l’auditori del Centre Social de Dénia, a les 20.30 hores. El preu de l’entrada és de 5 euros i de 3 euros per als titulars del carnet Llunàtics, Dinàmics o de pensionista. Les entrades es poden adquirir amb antelació en el col•legi Raquel Payà i en les oficines de Joventut o el mateix dia de la funció en la taquilla del Centre Social, una hora abans de cada representació.

El representant de l’AMPA del Raquel Payà ha agraït a l’ajuntament i a la Mostra de Teatre la seua col•laboració amb el centre i ha afirmat que la recaptació que reben es destinarà a continuar amb les activitats per a l’alumnat programades des de l’AMPA, com la de musicoteràpia, que pretenen ampliar el curs pròxim.

Abans de finalitzar, Mario Passero ha anunciat que dimecres que ve, integrants de l’Escola de Teatre Comarcal Marina Alta assistiran al Festival Internacional de Teatre Clàssic de Lobnya, en la regió de Moscou. Una cita en la qual esperen fer oficial la germanor entre el festival rus i la Mostra de Teatre Ciutat de Dénia.

Noticia

FacebookTwitter